Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.

MOHU

Tisztelt Partnereink!

 

Bizonyára Önök előtt is ismeretes már, hogy a magyar állam és a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. között létrejött koncessziós szerződés értelmében 2023. július 1-től a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint Koncessziós Társaság végzi a magyarországi települési szilárd hulladék begyűjtését, valamint gondoskodik annak kezeléséről. Annak érdekében, hogy az intézményi résztevékenységbe tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladékuk a jövőben is elszállításra kerüljön, cégüket/ intézetüket regisztrálni kell a MOHU partnerportálon.

A kötelező regisztráció részleteit megtalálja a https://mohu.hu/nem-lakossagi-ugyfelek/gazdalkodo-szervezetek-es-intezmenyek-regisztracioja oldalon.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség minden adószámmal rendelkező gazdálkodó szervezetet hulladéktermelő céget, intézményt és egyéni vállalkozót érint.

 

A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozik a gazdálkodó szervezetek elkülönítetten gyűjtött települési hulladéka és valamennyi EPR-es hulladék, így különösen az alábbiak:

  • csomagolóanyagok, úgymint: papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolóanyagok (kivéve a gyógyszerrel szennyezett csomagolási hulladékok)
  • elektromos és elektronikus berendezések,
  • elemek és akkumulátorok,
  • hulladékká vált gépjárművek és alkatrészeik,
  • gumiabroncs,
  • reklámhordozó és irodai papír,
  • használt sütőolaj,
  • biológiailag lebomló hulladék.

 

Természetesen a koncessziós hulladékokon kívüli egyéb hulladékokat, –így a fertőzésveszélyes hulladékokat is–, a szerződésünk és a korábbi rend szerint szállítjuk el.

 

Amennyiben a fenti koncessziós hulladékok közül valamelyik képződik Önöknél és annak kezelésre történő elszállíttatását szeretné megrendelni, azt már csak is a https://mohu.hu portálon keresztül tudja megtenni.  Hulladékbirtokosként a MOHU honlapján válassza ki a keletkező hulladékok telephelyéhez (címéhez) legközelebbi szolgáltatót ezen feladat elvégzéséhez. Amennyiben 150110* HAK kód alá sorolt hulladéka van és telephelye Pest vármegye területén található a SEPTOX Kft. a MOHU partner portálon történt megrendelés után, a továbbiakban is el tudja szállítani a hulladékot. A MOHU szerződéses partnere a Palota Környezetvédelmi Kft., a SEPTOX Kft., mint a Palota Környezetvédelmi Kft. beszállítója, alvállalkozóként vesz részt a hulladék begyűjtésével Pest vármegye területén.

Ez azt jelenti, hogy a koncessziós hulladékok közül, a továbbiakban a SEPTOX Kft. csak Pest vármegye területén és kizárólag a 150110* veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék begyűjtését végzi.

Tisztelettel kérjük Partnerünket, hogy a többi koncessziós hulladék és a Pest vármegyén kívüli telephelyeken keletkező koncessziós hulladék elszállítását a továbbiakban a MOHU Partner Portálján felajánlott regionális partnerekből kiválasztva, egy másik alvállalkozótól rendelje meg.

Amennyiben a koncessziós hulladékok elszállításának megrendelése során nem tud regionális területen partnert kiválasztani, illetve további felmerülő kérdése van, forduljon a MOHU Zrt. ügyfélszolgálatához a honlapjukon közzétett elérhetőségeken: +36 1/ 776 7770, vagy e-mailben (info@mohu.hu).

 

A Partner Portál működésének elsajátításában Használati útmutatókkal, valamint oktatási videókkal állnak az Önök rendelkezésére. Használati útmutatóinkat a Partner Portálra bejelentkezve a főoldal bal oldali menülistájából éri el.

 

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ha a csomagolási hulladék gyógyszerrel vagy citosztatikummal szennyezett, bár a 150110* HAK kód alá tartozik, mégis kivételt képez a MOHU koncesszió hatálya alól (80/2023. (III. 14.) Korm. rendelet alapján). Tehát a 150110*/ UN3509 - szennyezett csomagolási hulladékok elszállítását a szerződéses partnereinktől továbbra is változatlan feltételekkel, a megszokott szolgáltatási menetrenddel tudjuk végezni.

 

Köszönjük megértését és együttműködését!